fredag 29 maj 2009

MUMMA!!!


Räk- och rombit
Ingredienser 4 stycken 4 st landgångsbröd, eller 2 polarkakor
Fyllning:
2 st gelatinblad
200 g räkor
2 st ägg, hårdkokta
1 burk stenbiltsrom. röd, (ca 60 g)
0,5 dl purjolök, fint strimlad
1 st avokado, liten, i tärningar
1 dl lätt crème fraiche
0,5 dl gräddfil
1 msk dill, finhackad
ev salt och peppar
Garnering:
1,5 dl crème fraiche
3 msk majonnäs
0,5 st mosad avokado
0,5 dl dill, finhackad
lime, i tunna skivor
1 burk röd rom

Gör så här;

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 10 minuter. Skär brödet i lika stora tårtbitar. 4 till varje bakelse.

Hacka räkor och ägg grovt. Blanda dem med rom, lök och avokado. Blanda crème fraiche och gräddfil.

Smält gelatinet på svag värme. Rör ut det i lite av gräddfilsröran. Blanda den med resten av röran och vänd ner övriga ingredienser. Smaksätt med dill, salt och peppar. Varva bröd och fyllning. Låt stelna.

Blanda crème fraiche, majonnäs, mosad avokado och dill och bred runt bakelserna. Täck ovansidan med rom. Toppa med tunna skivor av lime.

Inga kommentarer: