onsdag 10 november 2010

hur gör man?

ska man ge barnet vatten då han vaknar på natten? leder det till att han inte tycker att det är värt att vakna eftersom han "bara" får vatten?
när barnet vaknar och skiker, ska man ignorera eller ska man gå in och trösta? ska man då ta upp honom?
hur ska man göra för att få barnet att sova en hel natt?
har läst hur mycket som helst på alla möjliga sidor på nätet och alla säger olika. en del barn verkar sova hela nätter redan vid 2 månaders ålder. hur kommer det sej att dessa små krabater kan klara sej en hel natt utan mat? varför kan inte teodor det?
ska man ta några jobbiga nätter (hur mycket jobbigare än hur det är nu kan det bli...) och ge honom vatten och låta honom skrika? blir det en god natts sömn i slutänden?
idag är verkligen en pissdag och därav den sura tonen. i morgon blir det säkert bättre.
"i morgon är en annan dag" eller hur var det??

4 kommentarer:

sara sa...

tjo! elias är ju 14 mån nu och han vaknar två gånger om natten och dricker välling. amanda tog upp det med doktorn och om det är normalt. doktorn tror att det är i sin ordning då elias är lika stor som en 2,5åring och kan då behöva extra energi på natten. teodor är väl med stor för sin ålder? nu har dom iaf minskat portionerna till hälften av vad dom gav förut. men klart som schöen dom önskar han sover hela nätter snart. hoppas du mår toppen. kram!

Anonym sa...

jag undrar oxå hur man gör,emil käka 2 flaskor per natt,obland tar han vatten oxå..Det är skitjobigt att inte få sova en hel natt nån gång..Jag tror man får prova sejj fram själv vilket som är bäst för ens eget barn..//Kram lotta

Ullis Gullis sa...

det kan nog ligga något i det sara. teodor är ju som en stor 1-åring och kräver så klart mer mat pga det. han vägrar dock äta välling och det ska de väl sova bättre på? vi ska köpa baby semp 3 idag och se om det gör nån skillnad. den är ju från 8 månader och det är han ju snart. man kan ju alltid testa.
idag mår jag mkt bättre, skönt! fick ju sova några sammanhängande timmar.
kram på dej sara

Ullis Gullis sa...

ja du lotta, på nåt konstigt sätt så känns d något lättare när man får höra att det kan vara lika jobbigt för andra föräldrar. ibland tror man att man är ensammast i världen, fast så är det ju inte.
det är väl bara att bita ihop å stå ut. det vänder väl så småningom. teodor är ju vädligt stor för sin ålder så egentligene d väl inte så konstigt att han kräver en hel del mat..
hoppas att du får sova emellanåt du med.
kram på dej fröken södergren!