onsdag 17 november 2010

Tack Towe!

Pepparkaks-cheesecake a´la Pernilla Wahlgren

Ca 25 Pepparkakor
75 g smör
800 g philadelphiaost eller annan cream cheese
2 ½ dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk malen kanel
½ tsk malen kryddnejlika
4 ägg
cirka 10 pepparkakor

Glasyr:
100 g philadelphiaost
eller annan cream cheese
1 dl florsocker
några pepparkakor

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader
Kör ca 25 pepparkakor och smör i en matberedare
Tryck ut blandningen i botten på en bakform med löstagbar kant och ställ den i kylskåpet medan fyllningen görs.
Rör ihop osten och socker.
Blanda i vetemjöl ,vaniljsocker och kryddor och rör till en slät smet.
Tillsätt äggen, ett i taget , under omrörning.
Häll i hälften av smeten i formen.
Grädda i 15-20 min eller tills kakan stelnat något.
Lägg försiktigt ut ca 10 pepparkakor och fyll på med resten av smeten.
Grädda ytterligare 35-40 min i nedre delen av ugnen.
Låt kakan kallna helt och lossa den försiktigt ur formen med en kniv.
Kakan är godast om den får stå i kylen över natten.
Blanda ihop ingredienserna till glasyren.
Bred den över kakan och dekorera med pepparkakor.

1 kommentar:

Towe sa...

ska säga att jag aldrig testat denna utan jag gjorde en fryst vanlig cheesecake o använde pepparkakor istället för digestive i botten - men slår vad om att båda är gudomliga!